WDO - Student debating association CA/OS

The WDO is a student organisation connected to the Cultural Anthropology and Development Sociology Institute at Leiden University. The WDO organises monthly discussions on a wide variety of themes that have something to do with anthropology and development sociology.

Continue to: announcements|reports|pictures|history|board|symposia|forum.

30 november: Flowerpower of machtspolitiek - wat is vrede en hoe wordt het bereikt?
- Sorry, no translation available -
Waarde Dispuutsgenoten Opgelet!

 

Onze volgende activiteit zal in het teken staan van een thema waar filosofen, theologen, politici en 'alledaagse mensen' zich al sinds het begin der tijden mee bezig houden, namelijk "vrede". Wat is vrede? Zijn er verschillende vormen van vrede? Hoe verhouden ideeën over vrede zich tot de realiteit? Dit zijn enkele vragen die men zich afvraagt in een tijd waarin conflicten, armoede en mensenrechtenschendingen nog altijd voorkomen.

Michiel den Hond (Ambassadeur in Algemene Dienst (BZ)) en Gijsbert van Iterson Scholten (Promovendus Bestuurswetenschappen en politicologie) zullen een lezing geven en met ons in gesprek gaan over het concept "vrede" en samen zullen wij dieper ingaan op o.a. de bovengestelde vragen. Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren en mee te praten op een avond die zeer interessant zal zijn voor zowel antropologen als niet-antropologen. Voel je daarom vrij om mensen mee te nemen die deze activiteit ook zouden willen bijwonen.

 

Wanneer? 30 november 2015, 18:30uur
Waar? Café de Eeuwige Student, Wassenaarseweg 1, Leiden

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/468834969985248/