30 november: Flowerpower of machtspolitiek - wat is vrede en hoe wordt het bereikt?
- Sorry, no translation available -
Waarde Dispuutsgenoten Opgelet!

 

Onze volgende activiteit zal in het teken staan van een thema waar filosofen, theologen, politici en 'alledaagse mensen' zich al sinds het begin der tijden mee bezig houden, namelijk "vrede". Wat is vrede? Zijn er verschillende vormen van vrede? Hoe verhouden ideeën over vrede zich tot de realiteit? Dit zijn enkele vragen die men zich afvraagt in een tijd waarin conflicten, armoede en mensenrechtenschendingen nog altijd voorkomen.

Michiel den Hond (Ambassadeur in Algemene Dienst (BZ)) en Gijsbert van Iterson Scholten (Promovendus Bestuurswetenschappen en politicologie) zullen een lezing geven en met ons in gesprek gaan over het concept "vrede" en samen zullen wij dieper ingaan op o.a. de bovengestelde vragen. Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren en mee te praten op een avond die zeer interessant zal zijn voor zowel antropologen als niet-antropologen. Voel je daarom vrij om mensen mee te nemen die deze activiteit ook zouden willen bijwonen.

 

Wanneer? 30 november 2015, 18:30uur
Waar? Café de Eeuwige Student, Wassenaarseweg 1, Leiden

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/468834969985248/

 
21 oktober: Pubquiz 'Clash of Civilizations'
- Sorry, no translation available -

Waarde Dispuutsgenoten Opgelet!

 

In deze barre tijden is niemand zijn leven meer zeker, de nood is aan de man. Kies een kant, vorm uw alliantie en vecht voor uw belangen! Hardwerkende kapitalisten, bescherm uw zuurverdiende centjes tegen de razernij van het proletariaat. Menslievende Europeanen, fortificeer uw huizen in afwachting van de asieltsunami. Androids, verenigt u tegen het groeiende Apple-leger. Honden, hoedt u voor de achterbakse en immer conspirerende kattendynastie en katten, onderschat niet de veerkracht van een maniakale muizenmacht! 

 

Gelukkig zijn wij WDO-ers regenboognazi’s. Of je jezelf nou meer Itiwaniër, WDO-er, antropoloog, student of God voelt, wees allen welkom om gezamenlijk te genieten van een biertje tijdens de WDO ‘Clash of Civilizations’ Pubquiz! Neem op 21 oktober je vrienden en vriendinnen mee naar Café Odessa en sleep een prachtige prijs in de wacht. Vanaf 18.30 uur zal het goudgele genot rijkelijk vloeien. We zien jullie daar!

 

Wat?         WDO ‘Clash of Civilizations’ Pubquiz

Wanneer?  21 oktober, 18.30 uur

Waar?       Café Odessa, Hogewoerd 18, Leiden

 
Symposium "Rethinking Development: Armoede in een tijd van Duurzaamheid"
- Sorry, no translation available -

Het jaar 2015 is aangebroken. Vijftien jaar geleden stelden de Verenigde Naties de Millenniumdoelen op, die dit jaar behaald zouden moeten zijn. In hoeverre is dat eigenlijk gelukt? Hoe gaan we nu verder met het ontwikkelingsprogramma? Vanuit een samenwerking tussen het Interfacultair Etnologisch Dispuut WDO en Studievereniging Itiwana der Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie wordt op dinsdag 19 mei het symposium ‘Rethinking Development: Armoede in een tijd van Duurzaamheid’ georganiseerd.

Samen met een panel van experts zullen wij het op dit symposium hebben over o.a. het huidige ontwikkelingsbeleid, de tekortkomingen van de Millenniumdoelen en hoe de toekomst van ontwikkelingssamenwerking eruit komt te zien. Het eerste doel “het uitbannen van extreme armoede en honger” en het zevende doel  “de bescherming van een duurzaam leefmilieu” vormen de rode draad van het symposium.

Jan van der Ploeg (Expert duurzame ontwikkeling), Gabi Spitz (Onderzoekster NCDO), Marina Diboma (Senior Project Manager NABC), prof.dr. Rolph van der Hoeven (IISS The Hague) en het publiek zullen deze kwesties bespreken in de vorm van een constructief en interactief debat.

Datum, tijd en locatie
Donderdag 19 mei
18.30 – 22.30
Studentencentrum Plexus; Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden
Spectrumzaal

Registratie
Registreren kan via de website
www.rethinkingdevelopment.nl

Contact
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamer SB-07
T.a.v. Itiwana; WDO
Tel: 071-5274025
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
9 maart: Arbeiders in Buitenspelpositie
- Sorry, no translation available -

Waarde Dispuutsgenoten Opgelet!

 

 

Op maandag 9 maart vanaf 19.30 uur vindt de volgende WDO activiteit plaats met als thema mensenrechten.
Wij hebben dit thema in een sportjasje gestoken. Ongetwijfeld is jullie niet ontgaan dat het WK voetbal in Qatar de nodige kritiek heeft ontvangen. Naast het feit dat het klimatologisch een opmerkelijke plek is voor een grootschalig sportevenement zijn het vooral de vele berichten overmensenrechtenschendingen die voor vraagtekens zorgen. Maar wat gebeurt er nou precies daar in het Arabische schiereiland? Op welke manier zijn wij in Nederland betrokken bij die gebeurtenissen en wat vindt de gemiddelde Nederlander hier eigenlijk van?
Samen met Michel Riemersma, onderzoeker naar verantwoord beleggen en financieren, Ries Kamphof, auteur van het boek "Nederlanders en het WK voetbal" en Jan Willem Dol, activist van Amnesty International zullen wij deze vragen vanuit verschillende perspectieven proberen te beantwoorden. Kom ook en denk mee aan oplossingen voor arbeiders in buitenspelpositie!

Waar? Diaconaal De Bakkerij (Oude Rijn 44b/c)
Wanneer? Maandag 9 maart 19.30 uur

 
10 december: Christmas and Winter Festivities
- Sorry, no translation available -

Come celebrate with WDO!

Dear all,


On Wednesday 10 December we, the WDO, i.e. the Independent Ethnologic Anthropologic Association of the study of Cultural Anthropology and Development Sociology, will host our next activity with as focus: Christmas and winter festivities! You will have the chance to learn different traditions surrounding these festivities from all over the world! The evening will begin with a short lecture giving background information and then a few international students will share their celebrations. A ‘borrel’ will then follow where you are all invited to share and exchange each other’s cultures and experiences, or simply chat about the evening. Their will be music and bites. You are all warmly invited, we hope to see you then!


When: Wednesday 10 December
The doors will open at 19.30 and the activity will start at 20.00
Where: To be announced

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5