Symposium "Rethinking Development: Armoede in een tijd van Duurzaamheid"
- Sorry, no translation available -

Het jaar 2015 is aangebroken. Vijftien jaar geleden stelden de Verenigde Naties de Millenniumdoelen op, die dit jaar behaald zouden moeten zijn. In hoeverre is dat eigenlijk gelukt? Hoe gaan we nu verder met het ontwikkelingsprogramma? Vanuit een samenwerking tussen het Interfacultair Etnologisch Dispuut WDO en Studievereniging Itiwana der Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie wordt op dinsdag 19 mei het symposium ‘Rethinking Development: Armoede in een tijd van Duurzaamheid’ georganiseerd.

Samen met een panel van experts zullen wij het op dit symposium hebben over o.a. het huidige ontwikkelingsbeleid, de tekortkomingen van de Millenniumdoelen en hoe de toekomst van ontwikkelingssamenwerking eruit komt te zien. Het eerste doel “het uitbannen van extreme armoede en honger” en het zevende doel  “de bescherming van een duurzaam leefmilieu” vormen de rode draad van het symposium.

Jan van der Ploeg (Expert duurzame ontwikkeling), Gabi Spitz (Onderzoekster NCDO), Marina Diboma (Senior Project Manager NABC), prof.dr. Rolph van der Hoeven (IISS The Hague) en het publiek zullen deze kwesties bespreken in de vorm van een constructief en interactief debat.

Datum, tijd en locatie
Donderdag 19 mei
18.30 – 22.30
Studentencentrum Plexus; Kaiserstraat 25, 2311 GN Leiden
Spectrumzaal

Registratie
Registreren kan via de website
www.rethinkingdevelopment.nl

Contact
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamer SB-07
T.a.v. Itiwana; WDO
Tel: 071-5274025
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it