Interuniversitair CA/OS debat
- Sorry, no translation available -
Landelijk Debat i.s.m. de Landelijke Samenwerking Studenten Antropologie
2 april 2009 | Groenlinkszaal, Utrecht | 20 aanwezigen

Vanwege de centrale ligging kiezen het WDO en de LaSSA altijd voor Utrecht om de Interuniv te houden. Want tijdens de Interuniv komen antropologiestudenten uit het hele land (Amsterdam, Utrecht en Leiden) samen om met en tegen elkaar te debateren over antropologische en actuele thema's. De drie steden namen het dit jaar tegen mekaar op aan de hand van antropologische en actuele stellingen.

Dit keer viel ons oog op de Groenlinkszaal, een knus zolderkamertje aan de Oude Gracht in het centrum van Utrecht en dus uitermate geschikt voor een gezellig wdo-avondje. Maar,

de antropologiestudenten komen niet alleen voor de gezelligheid. Er zijn namelijk begerenswaardige prijzen te winnen. Dit jaar waren dat de armchair award', de 'Big Man's Trofee', en de 'Geef Nooit Op Prijs'.

 

De stellingen van dit jaar waren:

- Microkrediet is een vorm van neoliberaal imperialisme

- Antropologisch onderzoek moet zijn respondenten dienen

- Religie zal een steeds kleinere rol in de samenleving krijge

- Antropologie zou zich meer moeten richten op het maken van beleid

-  'Groen consumeren' is niet meer dan een hype

 

Er werd die avond veel en heftig gedebateerd en sommige van hen deden dat volgens het WDO zo kundig of origineel dat zij daarmee in de prijzen zijn gevallen. Helaas ontbreken bij ons de namen van deze winnaars, maar bij deze nogmaals gefeliciteerd!

 

We kijken met veel plezier terug op wederom een geslaagde Interuniv en hopen natuurlijk dat jij volgend jaar (weer) meegaat om het 'Leiden team' te versterken!