WDO Pubquiz 2010
- Sorry, no translation available -

Het jaarlijks terugkerende fenomeen, de wdo pubquiz, was weer een groot succes. Op 23 september verzamelden 24 antropologen uit alle studiejaren zich om deel te nemen aan een spannende uitdaging. Hierbij kwamen interessante en uitdagende vragen aan bod. En dit was niet het enige wat de avond een groot succes maakte er viel natuurlijk ook een prijs te winnen.

   Om iedereen een eerlijke kans te gunnen had het WDO besloten om een onafhankelijke jury in te schakelen. Bestaande uit Floor Hendrix, Nicky Beckers en Alexander Jongens. Deze laatste was als eerste jaarstudent uit het publiek getrokken om de overige juryleden te controleren op een eerlijke gang van zaken.

  De groepen bestonden uit een afwisselend gezelschap met representanten uit de verschillende jaren. Wat dit jaar echter ook nieuw was, was dat er een groep was bestaande uit alleen maar master studenten en zelfs afgestudeerde antropologen. Dat ook zij moeite hadden met de moeilijke vragen op deze avond bleek wel uit het feit dat zij helaas als laatsten eindigden.

   De quiz bestond uit 10 interessante multiple choise vragen en twee stellingen. Dit waren bijvoorbeeld:

 

 Welke traditie is in de vorige eeuw ontstaan

 

  1. A. oliebollen
  2. B. oudejaars converence
  3. C. vuurwerk afsteken
  4. D. witte trouwjurk

 

of:

 

In frankrijk zijn boerka’s zo ongeveer verboden, moeten boerka’s in Nederland ook verboden worden?

 

Het WDO kijkt terug op een gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.