Wulavogelveldwerkavond 2012
- Sorry, no translation available -
24 Mei 2012 | Holle Bolle Gijs | ca. 30 aanwezigen

De Wula was dit jaar in een gezellig zaaltje achter in de Holle Bolle Gijs. De setting van dit jaar draaide om het openbaar vervoer wat men tegenkomt op veldwerk!

Het begint allemaal met de aankomst op het vliegveld in het land van veldwerk. De toerist, gespeeld door Eva, werd belaagd door de opdringerige taxichauffeur, Jennie. Waarna  een zwangere vrouw, Jaap, de taxi binnendringt. Gevolgd door Britt, de eerste spreker van de Wula. Britt vertelde over haar veldwerk in Jamaica over zwangerschap en risicoperceptie. Een onderzoek waarbij ze zelfs haar vriendje inschakelde om het verhaal van de vaders te ontfutselen.

Vervolgens wordt er in Cambodja door Jaap een babyolifant aangereden, wat leidde tot het getuigenverhoor van Laura. Die vervolgens een ontroerend verhaal hield over haar veldwerk in Cambodja over kindermisbruik. Een aangrijpend verhaal wat verteld over de heftige onrechtvaardigheid en machteloosheid die je kunt tegenkomen tijdens je veldwerk.

In Kenia werd een overvolle bus, gevuld met publiek, aangehouden. Anne bleek een tas vol tweedehands kleding Kenya in te smokkelen. Het blijkt namelijk dat deze niet zomaar verhandeld mag worden. Anne nam ons mee naar de spannende wereld van de tweedehandskleding handelaren in Kenia. Avonturen waarbij ze plots zonder huis kwam te zitten en de markten afstroopte. Ze nam vervolgens, na een overweldigende stemming de Wulavogel mee naar huis.

Al met al was het een zeer succesvolle avond met veel gelach en mooie verhalen en natuurlijk de Wulavogel!