WulaVogelVeldwerkShow 2014
- Sorry, no translation available -

22 mei 2014 | Vrijplaats, Leiden | 33 aanwezigen

 

Op 22 mei was het weer tijd voor een van de mooiste WDO tradities, de Wulavogelveldwerkavond, dit jaar in het thema van een spelshow. Met ongeveer 30 aanwezigen was het gezellig druk in de theaterzaal van de vrijplaats.

 

In vier verschillende spelrondes, de belronde, datingronde, videoronde en hoe-overleef-ik-het-publiek-ronde, leerde wij de masterstudenten van dit jaar kennen. Robin deed onderzoek naar staatsgeweld en de LGBT community in Turkije, Naomi naar straatvoedselverkopers in Ghana. Bart naar ex-Farc strijders en paramilitairen in Colombia. En Matthijs naar sociale media en muzikanten in Indonesië.

 

Al met al was het een ontzettend gezellige, gekke avond vol gelach. We sloten natuurlijk af met het goede oude ritueel, alle masters sloegen zich dapper door deze zwaarste beproeving, het eten van zowel drop, kaas, haring samen met een shot jenever en trekje van een joint, met hun voeten in de Nederlandse aarde.

 

Na de stemronde ging de prijs, de Wulavogel, naar de winnaar van dit jaar: Robin. Met zijn ontroerende, spannende, bloedstollende en grappige verhalen.

Naast alle lol en gekkigheid waren alle verhalen van de masters inspirerend, niet alleen vanwege de stoere verhalen, maar ook omdat ze duidelijk maakte wat je niet in de collegebanken kan leren.