Cannabis en Beleid in Nederland

Beste lezer/antropoloog,

Zoals je misschien elders al gelezen hebt organiseert het WDO op dinsdag 6 maart een discussieavond ‘Cannabis en beleid in Nederland’! Wernard Bruining (voorzitter stichting MediWiet) zal spreken over wat Cannabis eigenlijk is, hoe deze stof werkt en hoe het gebruikt kan worden als medicijn. Maar ook het Nederlandse beleid komt naar voren: de Wietpas, drugscriminaliteit en de lokatie van coffeeshops. Boris van der Ham (kamerlid namens D66) zal hier meer over te zeggen hebben en in discussie gaan met Wernard Bruining. De discussie wordt geleid door een discussant en er is als altijd ruimte voor jullie vragen, meningen en wellicht zelfs oplossingen!

Zin om mee te doen met een uitdagende discussie of gewoon te komen luisteren? Je bent van harte welkom op dinsdag 6 maart, om 19.30 op de Faculteit Sociale Wetenschappen (Wassenaarseweg 52, Leiden) lokaal 1A41.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een voorproefje van de hilarische propaganda film Reefer Madness uit 1936. Zeer zeker het kijken waard. Zo blijkt maar weer hoeveel er over de jaren heen te doen is over dit plantje.

Meer in het kader van de discussie die we gaan voeren is de documantaire Nederwiet. Een mooie uiteenzetting van de situatie onder het huidige nederlandse beleid. Over de voordeur en de achterdeur van de Coffeeshop. "Waar komt alle nederwiet vandaan? Hoe zit dat met dat plantje? Waarom is het zoveel geld waard? Wie verdienen er aan? Hoe moeilijk is het om het te kweken? Wat levert het op? We besluiten 1 vierkante meter Nederwiet neer te zetten." Een portret van de coffeeshop eigenaar, teler en gebruiker. Kijken dus!

Tot de 6e!

Groetjes,

Het WDO