Antropologen, Social Media en Smartphones

Beste antropologen,

Na een gezellige pub quiz en twee interessante avonden met Boniface Mwange en Danilo Maldonado Machado, wordt het tijd om eindelijk eens met onze medestudenten in gesprek te gaan en een goede discussie teweeg te brengen.

Anno 2013 is het bijna niet meer voor te stellen hoe ons dagelijks leven eruit zou zien zonder laptops en smartphones. Social media en de contant ontwikkelende vormen van snellere en directere communicatie hebben een grote rol ingenomen in ons dagelijks leven. Wie heeft er bijvoorbeeld geen facebook- of twitteraccount? En wie sms’t of belt er nou nog sinds de komst van ‘WhatsApp’?

Deze technologieën brengen vele voordelen met zich mee. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld, waar ook ter wereld, zonder enige moeite met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Brengen deze technologieën alleen maar voordelen met zich mee of zijn we verblind geraakt door de voordelen dat we de nadelen er niet van inzien? Wat voor sociale impact hebben deze vormen van virtuele interactie op onze dagelijks leven? En welke gevolgen heeft dit op de manier waarop wij ‘in het echte leven’ met elkaar communiceren?

Dit zijn zaken waar wij dagelijks mee in aanraking komen, maar inhoudelijk weinig aandacht aan besteden. Heb je hier een bepaalde mening over en ben je benieuwd naar de standpunten van anderen? Kom en discussieer hierover met je medestudenten en wellicht komen wij samen tot nieuwe inzichten!

Groetjes,

Het WDO

Wanneer: Maandag 2 december
Tijd: 19.00h
Locatie: Klikspaanweg 46