WDO presenteert: Controverse rondom de Olympsche Winterspelen in Sotsji

Dag iedereen,

 

De Olympische Winterspelen in Sotsji zijn eindelijk van start gegaan! De commotie rondom dit grote sportevenement is jullie hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan (en ons ook niet!). Het WDO nodigt jullie van harte uit om woensdag 26 februari mee te luisteren en mee te praten over de politieke en sociale controverse omtrent dit evenement.

 

Rusland is het afgelopen jaar erg in de spotlight komen te staan. Opgesomd was er veel ophef over zaken zoals de arrestatie van de protestgroep Pussy Riot, de arrestatie van de bemanningsleden van de Arctic Sunrise, een Nederland-Ruslandjaar met opvallend veel incidenten en tenslotte de commotie met betrekking tot de homorechten in Rusland.

 

Het WDO neemt de Olympische Winterspelen in Sotsji en de controverse rondom de schending van homorechten als uitgangspunt om de situatie in Rusland uiteen te zetten en antropologisch te benaderen. Daarnaast zullen we o.a. luisteren naar PhD student en docent Russische Politiek, Honorata Mazepus.

 

Wil je weten welke politieke en sociale aspecten een rol speelden bij het organiseren van de Spelen? Hoe het eigenlijk zit met de homorechten in Rusland en met mensenrechten in het algemeen bij grote sportevenementen? Kom dan woensdag 26 februari naar deze Olympische ‘Sotsji-special.’ Het belooft een interessante en leerzame avond te worden!

 

Groetjes,

 

Het WDO

 

Wanneer: Woensdag 26 februari
Tijd: 19.00 uur (18.30 uur inloop)
Locatie: Vrijplaats Middelstegracht, Middelstegracht 36, Leiden

Voor meer informatie, zie de facebook pagina: https://www.facebook.com/events/712447398795240/