Het WDO ...

 

… organiseert

Het WDO organiseert maandelijks discussieavonden over thema's gerelateerd aan Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CA/OS). Soms zijn het bescheiden gelegenheden op een cafézolder of bij iemand thuis waar een klein aantal mensen op afkomt. Soms zijn het grote bijeenkomsten voor tientallen geïnteresseerden. Avonden waarbij deelnemers (studenten) de discussie bepalen en voeren worden afgewisseld met avonden waarop één of meerdere sprekers de discussie met een lezing op gang brengen, en soms vormt een forum-discussie de hoofdmoot.

-Lees meer over het WDO bestuur

… inspireert

Centraal staan de uitwisseling van ideeën, inspiratie en visies, de ontmoeting tussen (CA/OS) studenten van verschillende jaren en inhoudelijke discussie over het vakgebied. Of de avond die we organiseren nu groot, klein of vooral gezellig is, iedereen is welkom om mee te komen discussiëren of te luisteren. Als interfacultair dispuut verwelkomen we studenten van andere disciplines van harte. Ook suggesties voor discussieonderwerpen en activiteiten horen we graag, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , het WDO forum, het contactformulier of persoonlijk.

-Begin nú met discussiëren op het forum

… discussieert

Activiteiten die we beschouwen als hoogtepunten en als typerend voor het WDO van de afgelopen jaren zijn: het Symposium 2008, een avond over Islamitische Boybands, een lezing en discussie met Prof. Dr. T. H. Eriksen en een discussie over de documentaire “Exodus, more than just migration”. Bekende terugkerende activiteiten zijn de Wulavogelveldwerkavond, de Tombola, het Interuniversitaire debat en de vijf-jaarlijkse lustrumsymposia met een internationaal karakter.

-Bekijk het overzicht van WDO activiteiten

… bestaat meer dan 80 jaar

Het WDO is opgericht door studenten van de eerste hoogleraar Volkenkunde van de Universiteit Leiden, Prof. Dr. J.P.B. De Josselin de Jong in 1928. Door periodes van relatieve rust (bijv. WOII) en stormachtige activiteit (bijv. jaren ’50 en afgelopen jaren) heen is het WDO levend gebleven, getuige onder andere de lustrumactiviteiten die meestal door zijn gegaan en die nog steeds veel oud-leden trekken.

-Lees meer over de geschiedenis

… werkt samen

Het WDO is een studentenorganisatie die is verbonden met het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van de Universiteit Leiden. Sinds de oprichting van de studievereniging Itiwana voor studenten CA/OS in Leiden in 1993, werkt het WDO ook daarmee nauw samen. Als Itiwanalid ben je automatisch lid van het WDO. Activiteiten worden onderling afgestemd en via dezelfde kanalen verspreid. Ook legt het WDO verantwoording af tegenover haar leden in het jaarverslag en tijdens ledenvergaderingen van Itiwana.

-Bezoek de Itiwana site

… gaat met JOU het debat aan

De bijeenkomsten van het WDO worden aangekondigd in de colleges van studenten CA/OS, op posters en flyers, op de WDO website, via de Itiwana infomail en Itiwana website. Indien mogelijk staan er ook aankondigingen in het Itiwana Bulletin en in de nieuwsbrief van de Universiteit Leiden. Er is ook een WDO-hyve en een WDO Facebook groep, en je kan je ook aanmelden voor een aparte WDO emaillijst. Discussieavonden staan open voor studenten van alle jaren, van alle studies, uit het hele land, voor promovendi en universiteitsmedewerkers, en zeker ook voor afgestudeerden met een passie voor CA/OS of specifieke onderwerpen. Tot op de volgende WDO avond!

-Bekijk de WDO activiteiten agenda