Wulavogelveldwerkavond 2006

Onmisbaar: palmboom en wulavogelOp de traditionele Wulavogelveldwerkavond, een verhalenavond over veldwerkavonturen, waren ook dit jaar vijf sprekers die hun anecdotes deelden met een groot publiek. Bekijk ook de foto's!

 

Lies vertelde over haar ervaringen in Micronesië, een kleine eilandengroep in de Stille Zuidzee, waar ze haar meest intense momenten beleefde in een benarde positie: ze werd bijna meegenomen door een krachtige rivier en kon zich nog net aan een lage brug vastpakken. Sahro had gedeeltelijk onderzoek gedaan in haar geboorteland Somalië, wat smakelijke anecdotes opleverde over de meest bizarre situaties waar ze in terecht kwam, heen en weer pendelend over de grens met Kenia.

 

Sylvia vertelde over haar ervaringen bij een groep hoertjes in Yokjakarta (Indonesië), waar ze goed contact mee maakte op het moment dat ze condooms ging uitdelen. Inge had een indrukwekkend verhaal over de levenswijze van vuilnisophalers in Cairo, gemigreerde boeren die hun dieren voeren met organisch afval dat ze zelf ophalen en sorteren. Ook WDO-ers Thijs-jan en Zoë kwamen nog aan het woord over respectievelijk Chili en Mali.

 

De sprekers werden telkens ingeleid met een rap van onze white niggah Hugo en een stel pittige/humoristische vragen die de veldwerkers met ja of nee moesten beantwoorden. De avond was niet compleet zonder de verwelkomingsceremonie en uiteraard de uitreiking van de Wulavogel. Matthijs Boeaart, winnaar van 2005, mocht het legendarische stuk pluimvee aan Sahro overhandigen.

 

Ja-nee vragen aan Sahro