WulaVogelVeldwerkAvond

28 mei 2015 | Café De Grote Beer | 16 aanwezigen

 

 

In een land hier ver vandaan, waar heel veel paleisjes staan...

 

waren eens vier masterstudenten, die vertelden over hun spannende veldwerkmomenten

Op een mooie zomeravond vond in café de Grote Beer de jaarlijkse WulaVogelVeldwerkAvond plaats. Dit jaar geheel in het thema ‘sprookjes’. De avond begon met Repelsteeltje. Masterstudent Elva Lilja werd door de koning ondervraagd en vertelde daarna aan de koning een prachtig verhaal over haar avonturen in het verre IJsland. In IJsland werd zij door haar naam en het feit dat zij IJslands spreekt vaak aangezien voor IJslandse en hier heeft ze uiteindelijk ook haar voordeel mee gedaan. Elva Lilja had de hulp van Repelsteeltje helemaal niet nodig, ze raadde zijn naam en Repelsteeltje knalde uit elkaar.

 

Na Repelsteeltje was het tijd voor Ali Baba. De veertig rovers hadden schat en masterstudent Anna in een grot verstopt, maar Ali Baba was stiekem aan het spieken toen de rovers dit deden. Met de magische spreuk ‘Sesam open u’, opende Ali Baba de grot om vervolgens te vragen wat voor schat Anna eigenlijk was. Na een ondervraging vertelde Anna een verhaal van onmeetbare waarde, de daadwerkelijke schat. Anna was in Ghana geweest en had hier van alles meegemaakt. Vooral de gebruikte tampons die vervolgens door de honden uit het dorp werden gevonden spraken tot de verbeelding bij het publiek.

 

Na een pauze was het volgende sprookje uit het boek van vader Wulabraham het welbekende Sneeuwwitje. De dwergen met helium-hoge stemmetjes ondervroegen toekomstig masterstudent Eva die zij aantroffen in hun huis. Eva was in Tanzania geweest voor stage. Met een stukje over albino’s in Tanzania is zij nog op de Nederlandse televisie geweest, wel met enigszins vertraging want toen de aardbeving in Nepal plaatsvond bleek er in de geplande uitzending geen plaats meer te zijn voor het nieuws uit Tanzania.

 

Na Sneeuwwitje was het tijd voor Roodkapje. Roodkapje vroeg wolf en masterstudent Sacha het hemd van het lijf. Sacha was in Nepal geweest en had hier toch wel iets droevigs meegemaakt. Haar lievelingskip aan wie zij behoorlijk gehecht was geraakt tijdens veldwerk werd speciaal voor haar geslacht, nadat zij naar de stad was gegaan voor ontspanning, maar zei dat dit was voor contact met haar docent die tevreden was over haar werk. Volgens Sacha had de kip wel bijzonder lekker gesmaakt.

 

Na de verhalen van de masterstudenten werden de masterstudenten met het jaarlijks terugkerende ritueel welkom terug op Nederlandse bodem geheten. Voor de masterstudenten stond er een bak met Nederlandse aarde waar ze hun voeten in konden zetten en was er kaas, drop, haring, jenever en een joint.

 

De WulaVogelVeldwerkAvond was een mooie afsluiter van een wat ons betreft geslaagd WDO-jaar.

 

...en ze leefden nog lang en gelukkig.